Camp kulinarny

Pyszne jedzenie, ciekawi ludzie i niesamowite chorwackie krajobrazy? To wszystko znajdziesz na naszym campie kulinarnym z niekwestionowanym mistrzem w swoim fachu – Danielem Warnke.

Terminy wyjazdów

Termin wyjazdu w trakcie ustalania

Zawsze w cenie

Zakwaterowanie

Transport

Camp kulinarny z Danielem Wanke

Daniel Wanke – prywatny szef, kucharz freelancer, uczestnik siódmej edycji Top Chef Polska, określa siebie mianem gastroseksualnego hedonisty.

Jego profesjonalna gastronomiczna przygoda zaczęła się w nagradzanym Mañana Bistro & Wine Bar, pod okiem Przemka Błaszczyka. Daniel wspólpracuje także z Abstrachuje.TV udzielając się na kanale Hajlajt, natomiast od trzech lat jest głównym dowodzącym projektu Wanke Cook’ink, pod którego marką prowadzi warsztaty kulinarne i szkoli kucharzy w całej Polsce.

Podczas campu odbędą się warsztaty kulinarne, na których pod okiem Daniela będziemy przygotowywać potrawy z lokalnych produktów, wśród których nie zabraknie najświeższych ryb i owoców morza od lokalnych rybaków – pokażemy Wam zatem, jak rozpoznać świeże dary morza, czym kierować się przy kupnie warzyw czy owoców, zdradzimy też ogrom kulinarnych tajników, łączenia smaków i zapachów podczas tworzenia rozmaitych potraw.

W czasie trwania campu zabierzemy Was na święto Nakovany (opuszczone miasto w górach), obfitujące w pyszne jedzenie, domowe wino oraz rakije. Obywają się też regionalnych zespołów i tańce w wyjątkowo mistycznej scenerii – podświetlonych ruin miasteczka.

Zatem aby zniwelować syndrom dnia następnego podczas porannych warsztatów przygotujemy nawadniające smoothie i śniadanie, które postawi na nogi każdego. W trakcie obozu będziemy przygotowywać też pozostałe posiłki – obiad, podwieczorek czy kolację. To i wiele atrakcji czeka na Was – jedyny taki obóz kulinarny w 2019 roku!

Nasz camp nie jest przeznaczony jedynie dla fanatyków gotowania, wystarczy że nieobce jest Ci dobre jedzenie, świetna zabawa – wspólnie stworzymy niezapomnianą atmosferę wyjazdu, którego nie zapomnicie. Chcecie dowiedzieć się, jak wygląda takie gotowanie… od kuchni? Postawcie na nasz obóz i nauczcie się zdrowo gotować!

Orebić – Perna na półwyspie Peljeśac

Podczas naszych wyjazdów mieszkamy w miejscowości Orebić – Perna na półwyspie Peljeśac, który mieści się w południowej części dalmatyńskiego wybrzeża Chorwacji, na północny zachód od Dubrownika. Ma długość około 66 km, do 7 km szerokości i około 348 km² powierzchni.

Riwiera Pelješac to najcieplejszy obszar chorwackiego wybrzeża, na którym kwitnie pachnący ogród śródziemnomorski, pełen migdałów, orzechów, granatów, cytrusów i kiwi. Słynie też z zapierających dech w piersiach widoków, z punktów widokowych widać piękne zatoczki, pola i winnice.

Miasto Orebić to miasto morskich kapitanów, których domy, otoczone ogrodami z egzotyczną roślinnością, zapierają dech w piersiach. Tu znajduje się także muzeum morskie, które strzeże tajemnic starych wilków morskich. W pobliżu Orebicia znajduje się najwyższy szczyt na półwyspie, Sveti Ilija, z pięknym widokiem na pobliskie wyspy. Czyste morze, które czyni Pelješac atrakcyjną destynacją turystyczną, obfituje w wiele gatunków, będących cenionymi przysmakami. Spośród wielu rodzajów krabów, ryb i muszli na szczególną uwagę zasługują ostrygi.

To idealne miejsce na wakacje dla wszystkich!

Informacje odnośnie zakwaterowania

Nasze domki położone są na półwyspie Peljesać, na przeciwko wyspy i miasta Korcula. Camp mieście się w starym gaju oliwnym nad samym morzem. Klimatyzowane domki przeznaczone są dla 4 – 6 os.

Rozkład pomieszczeń i wyposażenie:

  • Sypialnia 1: 2 łóżka pojedyncze;
  • Sypialnia 2: 1 duże łóżko podwójne;
  • Salon: 1 rozkładana sofa;
  • W każdym domku jest telewizor z płaskim ekranem i telewizją satelitarną;
  • Kuchnia wyposażona jest w garnki, naczynia, sztućce, kuchenkę i lodówkę;
  • W łazience jest prysznic;
  • Domki posiadają duży taras z zestawem wypoczynkowym.

Na terenie campu jest sklep, beach bar, bankomat, szkoła wind i kitesurfingu i plac zabaw.

Informacje odnośnie płatności

Po potwierdzeniu rezerwacji przez biuro uczestnik zobowiązany jest do wpłacenia zaliczki w wysokości 30% kosztów imprezy w terminie do 3 dni roboczych od dnia potwierdzenia.

Uczestnik zobowiązany jest do uiszczenia całości kosztów imprezy nie później niż na 30 dni przed wyjazdem.

Wpłaty należy dokonać przelewem na konto bankowe lub w siedzibie Organizatora.

Informacje odnośnie ceny

Cena obejmuje:

  • przejazd klimatyzowanym autokarem;
  • noclegi w bungalowach 4 – 6 osobowych (w zależności od wybranej opcji);
  • ubezpieczenia KL i NNW na pobyt i podróż;
  • opiekę wykwalifikowanej kadry;
  • warsztaty kulinarne z Wanke z degustacją
  • kulinarny rejs statkiem połączony ze zwiedzeniem Korculi i Badiji, zakończony warsztatem kulinarnym i degustację na plaży
  • wycieczka na obchody święta Nakovany.
  • wykłady tematyczne dotyczące zagadnień kulinarnych
  • wypożyczenie longboardów;
  • dyskoteki pod palmami;
  • kino letnie pod palmami.

Cena nie obejmuje:

  • opłaty rejestracyjnej i taksy klimatycznej płatnej na miejscu 10 euro / os.;
  • opłaty za sprzątanie płatnej na miejscu 10 euro / os.;
  • wycieczek fakultatywnych;
  • wydatków własnych.

Dodatkowo płatne dla chętnych

Szkolenia:

Fakultatywne wycieczki:

  • Dubrovnik – 150 zł;
  • Mostar i Wodospady Krawica – 180 zł (cały dzień);
  • rejs statkiem – 100 zł;
  • kolacja regionalna – 100 zł;
  • zwiedzanie winnic i degustacja miejscowych win i serów – 70 zł.

Trasa autokaru

Miasto Dopłata Polska – Chorwacja
godzina
Chorwacja – Polska
godzina
Miejsce wsiadania
*Warszawa bez dopłat 15:30 14:30 Pałac Kultury i Nauki, Sala Kongresowa
*Łódź bez dopłat 17:30 12:30 do uzgodnienia
*Piotrków Tryb. bez dopłat 18:00 12:00 Stacja Statoil, obok McDonald’s na trasie Łódź-Katowice (Kargał Las)
*Częstochowa bez dopłat 19:30 10:30 Parking przy McDonald’s od strony Tesco
*Rzeszów bez dopłat 15:00 14:00 Parking przed Urzędem Woj. ul. Piłsudskiego
*Tarnów bez dopłat 17:00 12:00 Parking przed hotelem “Tarnovia”, ul. Kościuszki
Kraków bez dopłat 18:30 10:30 Stacja ARGE, Pasternik 65, kierunek Katowice
Katowice bez dopłat 20:30 9:15 ul. Przemysłowa 3, parking CH Belg
Gliwice bez dopłat 21:00 8:00 Stacja Orlen, ul. Pszczyńska 318
Opole bez dopłat 19:00 11:00 Parking przy Muzeum Wsi Opolskiej, ul. Wrocławska 174
Wrocław bez dopłat 17:30 12:30 Parking pod KFC, CH Bielany
Orebić Chorwacja bez dopłat 15:00 11:00

*Transport z miast bez dopłat przy minimum 6 osobach.

Więcej informacji na temat transportu i przewozu bagażu znajdą Państwo w zakładce TRANSPORT.

Certyfikat

Zaświadczenie

Warunki uczestnictwa

Skontaktuj się z nami

Facebook